EdTech avaintekijänä eurooppalaisen digitaalisen koulutuksen ekosysteemissä

EdTech avaintekijänä eurooppalaisen digitaalisen koulutuksen ekosysteemissä

Esitetty European Education Technology (EdTech)* yhteisön toimesta Euroopan komissiolle.

 

Euroopan tulee tehostaa opetus- ja koulutusalan muutosta tänä digitaalisena aikakautena. Eurooppalainen EdTech-yhteisö suhtautuu myönteisesti Euroopan komission digitaalista koulutusta koskevaan toimintasuunnitelmaan (Digital Education Action Plan 2021-2027) ja sen tärkeimpiin strategisiin painopistealueisiin. Digitaalinen koulutus mahdollistaa muun muassa koulutuksen korkean laadun sekä sen saatavuuden. Mutta menestyäksemme ja pystyäksemme vastaamaan nykypäivän koulutusjärjestelmien tarpeisiin ja haasteisiin meidän on edistettävä ja hyödynnettävä rohkeasti erilaisia innovaatioita.

Eurooppalaisella EdTech-alalla on valtava potentiaali edistää koulutuksen digitaalista muutosta ja innovaatioita Euroopassa. Viime vuosina EdTech-ala on kasvanut ennennäkemättömällä vauhdilla – alan sijoitukset olivat vuonna 2021 2,7 miljardia euroa, joka on lähes viisi kertaa enemmän kuin vuonna 2020 (Global EdTech Venture Capital Funding 2021, HolonIQ). Tuhannet eurooppalaiset EdTech-yritykset tarjoavat laajan valikoiman erilaisia palveluita kuten muun muassa online-oppimisalustoja tai oppimisen hallintajärjestelmiä (LMS). Luomalla huipputason laitteistoja ja ohjelmistoja, EdTech-ala muuttaa tapaa, jolla oppiminen ja opettaminen tapahtuu. Vaikka ala kasvaa tasaisesti kohtaa se haasteita, jotka liittyvät riittämättömiin kansallisen tason rahoitus- ja tarjousmenettelyihin, vaikeuksiin laajentaa toimintaa maailmanlaajuisesti sekä koulutuslaitosten rajallisiin resursseihin tehdä yhteistyötä alan toimijoiden kanssa. Siksi meidän on edistettävä koulutusalan innovaatioita, jotta eurooppalaisen koulutuksen vahvat juuret ja arvot eivät vain kestä vaan myös kukoistavat tänä digitaalisena aikakautena.

Mikä on eurooppalaisen EdTech-yhteisön visio vahvemmasta eurooppalaisesta EdTechistä digitaalisen koulutuksen ekosysteemissä? Ja kuinka voisimme yhdessä saavuttaa tämän vision?
Entä mitä sitten tarvitsemme, jotta voimme perustaa Eurooppaan tehokkaan digitaalisen koulutuksen ekosysteemin?

Vastaukset yllä oleviin kysymyksiin löydät englanninkielisestä eurooppalaisen EdTech-yhteisön laatimasta esityksestä (PDF) >>

 

*E-Civis, Robo Wunderkind, Ucha.se, BOOKR Kids, LEGO Education, Speexx, WeSchool, DreamApply!, Brainly, Open Classrooms, Reaktor Education sekä European Edtech Alliance.